Alessandro Del Piero
0

"Ne može nas pokriti ni eventualno osvajanje Evropske lige"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Juventusov kapiten Alessandro Del Piero izjavio je da još uvijek gaji nadu da bi mogao zaigrati za talijansku reprezentaciju za Svjetskom prvenstvu.

"Zapravo sam u istoj situaciji kao i prije dvije godine. I tada sam teško pronalazio mjesto u sastavu u kvalifikacijskim utakmicama, ali me tadašnji selektor Roberto Donadoni ipak poveo na Evropsko prvenstvo. Nadam se sličnoj priči i ovog puta", kaže Del Piero.

Što se tiče klupske sezone, sugeriše da više ništa ne može pokvariti loš dojam u dosadašnjem njenom dijelu. Juventus je ispao iz utrke za naslov prvaka u Seriji A, a u Ligi prvaka se oprostio već u takmičenju po grupama. Del Piero kaže da niti eventualno osvajanje Evropskelige ne bi pokrilo razočarenje zbog dosadašnjih neuspjeha.

"Osvajanje Evropske lige? Ne mogu gledati tako daleko. Ali, čak i kada bi uspjeli to napraviti, još uvijek bi dominirala gorčina i razočarenje zbog izpadanja iz borbe za scudetto."

Juventus je trenutno tek na petom mjestu na tabeli. Za vodećim Interom zaostaje 17 bodova, a za Palermom na četvrom mjestu dva boda.

"Trenutni izgled tabele dovoljno govori sam za sebe. Nadam se da smo barem naučili sve lekcije iz ove sezone, te da nam se ovakve stvari više neće događati u budućnosti. Još uvijek nismo izašli iz tunela, ali u zadnje vrijeme ipak ostvarujemo kakve - takve rezultate."

Cilj "stare dame" do kraja sezone je osvojiti barem to, četvrto mjesto, a prvi sljedeći ispit je teško subotnje gostovanje u Firenci kod Fiorentine.

"Fiorentina nije zaslužila poraze od Milana i Rome, a svi smo vidjeli što im se tek dogodilo protiv Bayerna. Mi se nadamo da će u Fiorentini mislima već biti okrenuti uzvratnoj utakmici osmine finala u Ligi prvaka protiv Bayerna", zaključuje Del Piero.