Roy Hodgson
0

"Ne mogu učiniti više ništa za Torresov ostanak"

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Roy Hodgson (Foto: AFP)
Menadžer Liverpoola Roy Hodgson priznao je kako je učinio sve što je u njegovoj moći da zadrži u klubu Fernanda Torresa, ali ne gleda optimistično na mogućnost njegovog ostanka na Anfieldu.

"Nažalost, ne mogu učiniti puno više. Njegova je sudbina sada u rukama kluba", kazao je Hodgson za News of the World.

Španski nogometaš osjeća se izdanim jer su mu u klubu obećali da će uložiti novac na pojačanja čime su ga pridobili da lani potpiše novi ugovor. No, od novih velikih imena među “redsima” nema ništa i to je glavni razlog koji Torresa tjera na odlazak.

"Fernandova situacija nema nikakve veze sa mnom, to mi je jasno dao do znanja tokom telefonskog razgovora još dok je trajalo Svjetsko prvenstvo, a i kasnije kad smo se našli u četiri oka. Zna kakvi su moji planovi, zna koliko ga cijenim. Ali, muči ga ono što je bilo prije, a manje ga zanima budućnost. Ako je ranije imao problema u klubu, teško ja sad to mogu popraviti", požalio se Hodgson.

Riječi menadžera “redsa” mogle bi ohrabriti Chelsea koji već neko vrijeme nastoji dovesti španskog napadača u klub. Očekuje se da bi engleski prvak mogao ponuditi Liverpoolu čak 60 miliona funti za Torresove usluge.