Diego Forlan
0

"Ne dobijam dobre ponude, ne znam šta bih da jedna takva dođe"

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan, urugvajski napadač madridskog Atletica, konstantno šalje oprečne poruke potencijalnim kupcima. Istovremeno je i sretan u Madridu, ali i otvoren za prelazak u neki drugi klub.

Iako u ovoj sezoni sjajni napadač, koji je proglašen i najboljim igračem Svjetskog nogometnog prvenstva u JAR-u, ne ponavlja izvedbe iz prošle ili pretprošle takmičarske godine, na stolu ima neke ponude za prelazak, međutim, sam tvrdi da one nisu dovoljno dobre te ga ne tjeraju na razmišljanje o odlasku iz kluba u kojem igra od 2007. godine.

"Ponuda koja će me odvući sa stadiona Vicente Calderon morala bi biti uistinu dobra. U ovome trenutku takve nema" veli Forlan uz ponovno zbunjujući dodatak:

"Zato i ne razmišljam o odlasku. Uostalom imam još dvije godine ugovora s klubom u kojem sam sretan. Hoću li otići? Nikad se ne zna."

Forlan je ove sezone postigao osam ligaških golova za Atletico. U prošloj sezoni sakupio ih je 18, a sezonu ranije čak 32, dovoljno za naslov najboljeg strijelca Primere ispred tadašnjeg napadača Barcelone Samuela Eto'a (30) i Davida Ville (28) koji je u toj sezoni nosio Valencijine boje.