Casillas o premijama
0

"Ne brkajte pojmove!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iker Casillas, golman madridskog Reala i kapiten španske nogometne reprezentacije, prokomentirao je činjenicu da će upravo njegova selekcija biti nagrađena najvećim novčanim iznosom u slučaju osvajanja naslova svjetskog prvaka.

Španski mediji objavili su da će svaki reprezentativac ''furije'' biti nagrađen s posebnim bonusom od 600.000 eura u slučaju osvajanja Mundijala. Španski sportski list Marca prošle sedmice je objavio da je u pitanju najveća premija od svih sudionika Mundijala.

Marca je pisala da će argentinski nogometaši za naslov prvaka u Južnoafričkoj republici inkasirati svaki po 510.000 eura, Englezi su kao premiju odredili iznos od 475.000 eura, Francuzi 390.000, a Brazilci 180.000 eura. Marca, pritom, nije objavila izvor ovih informacija koje, prema tome, možda i nisu tačne.

Glasnogovornica Španskog nogometnog saveza nije potvrdila iznos premije predviđene na Mundijalu za aktealne evropske prvake. O toj temi se, pod udarom kritika za ovako visoke iznose uslijed velike ekonomske krize u cijelom svijetu, pa tako i u Španiji, očitovao se kapiten ''furije'' Iker Casillas.

"To je pitanje o kojem se uvijek javno raspravlja. U današnja vremena ljudi posebno pričaju o tome i komentiraju, budući da su mnogi u teškoj situaciji. I ja imam porodicu, prijatelje i rođake koji su pogođeni ekonomskom krizom. Svako to može gledati na svoj način, onako kako mu odgovara, ali ipak ne bi trebalo miješati jedne pojmove s drugima", poslao je Casillas jasnu poruku između redaka. Nogometaši su ipak klasa za sebe, kao da je želio reći…

Slično je na istu temu prokomentirao i vezni igrač Barcelone Andres Iniesta.

"Mislim da je Iker odlično već odgovorio na to pitanje. Nije baš da nas vesele ovakva pitanja koja nemaju veze s nogometom. Svako na ovu problematiku gleda na svoj način, iz svog kuta. Svako, isto tako, ima pravo na svoje mišljenje, a mi se baš i ne želimo braniti po tom pitanju", zaključio je Iniesta.