Nogomet
3

Nawalka: Lewandowski nije postigao gol, ali je odradio mnogo posla

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalska reprezentacija Poljske remizirala je sa Njemačkom (0:0) u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva u Francuskoj, a svoj komentar nakon meča dao je selektor Poljske Adam Nawalka.

Nawalka je zadovoljan predstavom svog tima, kao i sa osvojenim bodom, ali je istakao da nije sretan zbog činjenice da njegov tim nije iskoristio nekoliko izglednih šansi.

"Kontrolirali smo stvari, čak i pred kraj meča. Bilo je momenata kada je Njemačka imala inicijativu, ali smo to svjesno dopustili, jer smo tako stvarali prostor za kontranapade. Vrlo sam sretan zbog igre svog tima, posebno zbog discipline i taktičke svjesti. Sve je bilo po planu. Jedino nisam potpuno sretan zbog toga što smo propustili postići pogodak iako je 0:0 fer rezultat", kazao je Nawalka te se osvrnuo na najboljeg igrača Roberta Lewandowskog: "Predstava Lewandowskog je uvijek vitalna za nas. On nije postigao gol, kao ni protiv Sjeverne Irske, ali je odradio mnogo posla. Uvijek razmišlja o timu, odvlačio je štopere za sobom i stvarao prostor saigračima. On je u optimalnoj formi."

Naredni meč Poljska igra protiv Ukrajine u okviru 3. kola, a meč je na rasporedu 21. juna sa početkom od 18 sati.