Nogomet
116

Navijačko ludilo na Copacabani, Brazilci hvale Zmajeve, posebno Bešića

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači širom svijeta su se okupili na ulicama i poznatoj brazilskoj plaži Copacabana u Rio de Janeiru kako bi slavili Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U ovo doba godine je zaista lijepo biti navijač i to na najvećoj nogometnoj zabavi na svijetu.

Iako je nebo bilo prekriveno oblacima, to nije spriječilo hiljade navijača da se okupe na Copacabani i odjeveni u dresove zapjevaju navijačke pjesme svojih zemalja. Neki navijači su igrali nogomet, dok su drugi uživali na pjesku Copacabane.

Nakon završetka utakmice SAD-a i Gane velik broj ljudi je izašao iz Fan Zone na Copacabani i nastavio veliku zabavu na ulicama Rio de Janeira. Fanovi skoro svih reprezentacija, a najviše Argentinaca i Čileanaca, napravili su uz bubnjeve pravu karnevalsku atmosferu. Iako je veliki broj Bosanaca otišao put naše zemlje, neki su ostali da i dalje prate i bodre Zmajeve u Brazilu.

Za Zmajeve navijaju i oni koji nisu iz naše zemlje.

"Stigao sam u Brazil i sreo veliku grupu navijača BiH. Družim se s njima, imamo historijske veze, tako da su oni moj tim sada. Navijam za njih", rekao je mladić koji je stigao iz Istanbula.

Reporter portala Klix.ba ističe gostoprimstvo Brazilaca, koji su pohvalili igru Zmajeva protiv Argentine te da žale što nismo pobijedili, iako ne znaju ni gdje se BiH nalazi.

Ponajviše pohvala je dobio Muhamed Bešić, koji je čuvao Lionela Messija.

Ipak, u Brazilu bude i incidenata, a posljednji su napravili čileanski i španski navijali aktiviranjem suzavca. Ostali navijači su privremeno otišli s mjesta zabave, ali su se poslije vratili. Naš reporter javlja da se alkohol u Brazilu toči u enormnim količinama.