Nogomet
0

Navijačima Napolija zabrana putovanja na gostovanja do kraja sezone

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku o zabrani putovanja navijača Napolija na gostujuće utakmice ove sezone nakon što su demolirali voz kojim su išli na utakmicu 1. kola protiv Rome u Rimu.

Italijanske željeznice objavile su kako su navijači Napolija napravili štetu od pola miliona eura na vozu u koji su se ukrcali bez ulaznica, te se sukobili s policijom.

"Sutra ću poslati direktivu da se identificiraju svi koji su bili uključeni u nedjeljni okršaj, da se protiv njih podnesu kaznene prijave, te da im se na dvije godine zabrani dolazak na sve sportske događaje. Također, navijačima Napolija zabranit ćemo odlazak na gostovanja do kraja sezone", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni za državnu televiziju RAI.

Navijači Napolija praktički su okupirali voz kojim su išli u Rim, te je policija morala ostale putnike zamoliti da napuste kompoziciju i ukrcaju se u druge vozove.

Maroni je dodao kako se razmišlja i o tome da se neke utakmice visokog rizika igraju pred praznim tribinama.

Iz italijanskog nogometnog saveza (FIGC) najavili su da bi Napoli mogao biti kažnjen i tako što će neke od svojih domaćih utakmica morati igrati pred praznim tribinama.

"Moramo učiniti sve što možemo kako bismo oslabili te bande delikvenata koji zagađuju naš sport", kazao je predsjednik FIGC-a Giancarlo Abete.