Nakon tuče s navijačima PSG-a
4

Navijačima Dinama četiri mjeseca zatvora u Francuskoj

FENA
Navijači zagrebačkog Dinama koji su sudjelovali u tučnjavi s navijačima PSG-a u ponedjeljak osuđeni su na četiri mjeseca zatvora i zabranu ulaska u Francusku u idućih pet godina, izjavila je glasnogovornica policije Jelena Bikiću petak.

Tri hrvatska navijača osuđena su na četiri mjeseca zatvora zbog sudjelovanja u tučnjavi u ponedjeljak, dan uoči utakmice Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i PSG-a, u pariskoj četvrti Bastille kada je uhapšeno 25 hrvatskih navijača. Ostali uhapšeni hrvatski navijači su pušteni na slobodu.

"Nijedan od trojice nije imao ulaznicu za utakmicu, ali su svi zatečeni s predmetima pogodnim za nanošenje povreda drugim osobama", rekla je Bikić. Jedan od njih je imao štaku, drugi teleskopsku palicu, a treći kaiš omotan oko ruke s kojim se tukao.

Trojica osuđenih navijača su 1969., 1979. i 1992. godište.

Agencija France presse navodi da su "navijači privedeni nakon sukoba u pariskoj četvrti Bastille optuženi su za udruživanje s ciljem izazivanja nereda i uništavanja imovine". Agencija također dodaje da su se navijači branili da su u Pariz došli turistički te da ne pripadaju ni jednoj navijačkoj grupi.

Kako dodaje agencija, francuskim navijačima uhapšenim zbog sudjelovanja u istoj tučnjavi određene su novčane kazne od 800 do 1000 eura.