Nogomet
82

Navijači Zmajeva iz Brazila: Nemamo Messija, ali imamo jak kolektiv i idemo u drugi krug

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je u sinoćnjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Brazilu poražena od Argentine rezultatom 1:2, ali Zmajevi tim porazom nisu razočarali svoje navijače u Brazilu. Naprotiv, bh. fanovi su zadovoljni viđenim i puni optimizma uoči utakmica protiv Nigerije i Irana.

Fuad Balta kazao je izvještaču Klix.ba iz Brazila da Zmajevi igraju odlično i da će se naći u drugom krugu.

"Zadovoljniji smo igrom nego rezultatom, mada ni rezultat nije loš. Posebno smo zadovoljni našom 'škvadrom' iz BiH, kao i ekipom BH Fanaticosa, s kojim smo zdušno navijali za Zmajeve. Trudit ćemo se da tako bude i u naredne dvije utakmice. Mislim da prolazimo, sjajni smo".

Dobojlija Fahrudin Čabrić, koji živi u Njemačkoj, zadovoljan je nogometnom predstavom na Maracani.

"Utakmica je bila super, izjednačena, ali jedan je Messi. Argentinci su bili bolji tačno za jedan autogol. Mislim da prolazimo u drugi krug", kazao je on.

Džemil Hujdurović je istakao veliku podršku navijača.

"Igrali smo super, atmosfera je bila fantastična, navijači izvandredni. Uz malo sreće idemo dalje".

Vjerni navijač Sarajeva i reprezentacije BiH, Mustafa Nuhanović, smatra je utakmica mogla završiti i drugačije te vjeruje da Zmajevi idu u drugi krug.

"Putujem na utakmice reprezentacije, naš tim igra sve bolje i bolje, pa zbog toga i dolazim na utakmice kako bih dao podršku i pomogao u ostvarenju ciljeva. Jučerašnja utakmica je bila fantastična, a mi smo pokazali da se možemo nositi s takvim velikanima kao što je Argentina. Moglo je biti i drugačije, pa da mi pobijedimo 2:1. Nemamo Messija, ali imamo jak kolektiv. Ako Bog da, proći ćemo u drugi krug", rekao je Nuhanović u razgovoru s reporterom portala Klix.ba.