Namjeravaju podržati svoj klub
0

Navijači Željezničara putuju u Banju Luku, sigurnost upitna

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
FK Borac je prije dva dana poslao dopis FK Željezničar i Nogometnom savezu BiH u kojem se navodi da banjalučki klub ne može garantovati sigurnost gostujućim navijačima u subotnjoj utakmici na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Uprkos tome, popularni Manijaci namjeravaju otputovati u Banju Luku kako bi podržali svoj tim.

FK Borac je obavijest poslao zbog nedavnih navijačkih nereda, a razlog je i loše stanje u ovom klubu. Iz Borca su poručili da nisu u mogućnosti garantovati sigurnost navijačima Željezničara tokom utakmice između banjalučkog i sarajevskog kluba u subotu u Banjoj Luci. Banjalučka policija je saopćila da postoji povećan rizik za navijače te je preporučila da pristalice FK Željezničar ne dolaze na utakmicu.

Na osnovu dopisa iz FK Borac, NS BiH je tražio od FK Željezničar da upozna svoje navijače sa situacijom, što je i učinjeno. Iz Plavog tabora je objavljeno saopćenje u kojem je između ostalog od Borca zatraženo da ispuni obavezu i organizuje siguran boravak navijača Željezničara u Banjoj Luci. Na tome je, čini se, sve završilo, jer zabrane dolaska navijača aktuelnog prvaka BiH u Banju Luku nema, kao ni potvrde iz Borca da će biti u mogućnosti garantovati sigurnost svojim gostima.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da će Željezničar uprkos mogućem riziku imati značajnu podršku svojih navijača na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.