Premijer liga BiH
0

Navijači Želje ne idu na gostovanje u Lukavicu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Iako je proteklih godina na utakmicama Slavije i Željezničara u Istočnom Sarajevu, uvijek bilo mnogo navijača gostiju, današnja utakmica, koja se igra u okviru 10. kola nogometne Premijer lige BiH, ipak će biti drugačija, objavljeno je na zvaničnoj stranici NK Željezničar.

Naime, navijačka skupina TM 87 koja godinama vjerno bodri Željezničar, neće putovati na ovo gostovanje s obzirom na visoke cijene karata i ograničen broj mjesta koje su im ponudili čelnici Slavije. Na svojoj oficijelnoj web-prezentaciji (themaniacs.org) ''Manijaci'' su izdali i zvanično saopćenje.

''Zbog uslova koje je postavila uprava FK Slavija i nakon razgovora sa policijom RS, policijom KS i menadžerom Željezničara Amarom Osimom donijeta je odluka da navijačka grupa The Maniacs 1987 u nedjelju neće ići u predgrađe Sarajeva i neće prisustvovati utakmici između Slavije i Željezničara", navodi se u saopćenju.

Navijači su naveli kako su u njihovoj grupi svi jednaki te ne žele praviti razlike "ko je zaslužio i ko nije" da bi mogao prisustvovati utakmici u svom gradu.

Utakmica između Slavije i Željezničara na rasporedu je od 15 sati.