NK Čelik
0

Navijači vodstvu kluba: 'Napolje iz naše svetinje'

Sarajevo-x.com
Navijači Nogometnog kluba Čelik iz Zenice, u ime kompletne zeničke javnosti poslali su dopis Upravnom odboru kluba u kojem zahtjevaju njihovu smjenu. Sve dok se to ne dogodi, spremni su bojkotovati sve domaće susrete voljenog kluba. Jasno su im poručili "Napolje iz naše svetinje!"

"Nogometni klub Čelik nalazi se u dubokoj agoniji koja traje godinama", pišu iz Udruženja građana navijača i simpatizera "Ujedinjeni navijači". "Klub iza kojeg stoji preko 150.000 stanovnika u posljednjih 12 godina nije osvojio niti jedan trofej."

Navijači ističu kako je glavni problem korumpiranost u zemlji, koja se najbolje može prikazati kroz dešavanja u ovom bh. klubu.

"Naš klub ima blokiran račun preko pet godina pa se sve novčane transakcije obavljaju putem privatnih računa što predstavlja raj za mutne poslove i razne malverzacije. U posljednjih nekoliko godina naš tim je prodao mnoge igrače pa sve do najnovijeg primjera prodaje ili puštanja iz kluba mnogobrojnih prvotimaca poput Purića, Hadžića, Šabića, Jurčevića, Dure, Jančevskog i drugih. U svim slučajevima klub je na ime odšteta dobio velike novčane iznose. Za to vrijeme nije došlo niti jedno zvučno pojačanje koje bi moglo zamjeniti pomenute igrače, nego su dovodeni igrači upitnih kvaliteta koje niko drugi nije želio", stoji u dopisu, te se dodaje kako zenički ljubitelji nogometa ne pamte lošiji početak sezone u Premijer ligi. NK Čelik na tabeli je posljednji, sa jednim osvojenim bodom i dva poraza na Bilinom Polju.

Navijači pitaju Upravni odbor: "Da li vas je gospodo iz UO stid zbog ovoga? Da li vas je stid kako se ponašaju 'igrači' koji se na terenu šetaju i šepure, a za to primaju, za naš životni standard, veoma visoke plate? Da li vas je stid što mi navijači plaćamo karte da bi gledali takve manekene koji igraju za Čelik?"

Upravi kluba predložena je kolektivna ostavka te su upućene optužbe da je uprava nesposobna da vodi klub.