Nogomet
33

Navijači Veleža zdušno uz voljeni klub: Istinska borba i pobjede su sve što tražimo

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Veliki broj pristalica Veleža danas je došao na stadion u Vrapčićima kako bi pružio podršku fudbalerima i stručnom štabu voljenog kluba pred nastavak sezone u Premijer ligi.

Velež od početka sezone, ili bolje rečeno u kalendarskoj 2015. ne igra ni nalik kao minulih godina, klub su zadesili evidentni problemi, što se nesumnjivo odrazilo i na rezultate koji su katastrofalni.

Nakon osam kola Rođeni su posljednji na tabeli i trenutno su jedini klub koji nije ostvario trijumf od starta sezone. Navijači su, svjesni težine situacije, osjetili potrebu da snažno stanu uz svoj klub i daju svoj doprinos u spašavanju ugleda kluba.

Gromoglasnim navijanjem koje je potrajalo gotovo sat vremena navijači Veleža poručili su da žele pobjede i bolje dane za svoj klub, a sve što su od igrača zatražili je borbenost do posljednje kapi znoja. U ime igrača navijačima se obratio kapiten Darko Maletić koji je obećao požrtvovanost do posljednjeg atoma snage na predstojećim mečevima.

Navijači Veleža najavili su da će ogromnu podršku pružiti svojim ljubimcima već u subotu kada je na programu meč protiv Olimpica.