Nogomet
33

Navijači Urugvaja prijete smrću Dummettu zbog povrede Suareza

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Igrač Newcastlea Paul Dummett primio je prijetnje smrću od urugvajskih navijača zbog povrede Luisa Suareza koji je morao na operaciju i propustit će dio priprema za Svjetsko prvenstvo.

Suarez je najjači urugvajski adut, međutim neće od početka učestvovati u pripremama urugvajske reprezentacije zbog operacije koljena. Čelnici Urugvajskog nogometnog saveza optimisti su po pitanju njegovog oporavka do početka Svjetskog prvenstva, no unatoč tome navijači krive Newcastleovog igrača Paula Dummetta za Suarezovu povredu i uputili su mu prijetnje smrću.

"Nadamo se da ćeš jednom doći u Urugvaj provesti lijepo vrijeme sa svojim prijateljima, a za tebe imamo metak u čelo", "Ubit ćemo te", poruke su koje je primio Dummett putem svog Twitter računa.

Suarez je povredu zaradio u susretu posljednjeg kola protiv Newcastlea kada je Dummett nesretno zakačio Suareza te ujedno zaradio i isključenje. Bolove je Urugvajac osjetio u srijedu kada nije izdržao zagrijavanje te je magnetska rezonancija utvrdila kako je došlo do oštećenja meniskusa. Jučer je operisan te se očekuje da bi trebao biti spreman za prvi susret protiv Kostarike.