Tvrdnje španske Marce
0

Navijači Seville fizički napali Emira Spahića

Sarajevo-x.com
Emir Spahić (Foto: AFP)
Emir Spahić (Foto: AFP)
Kako prenosi španska Marca, nekoliko navijača Seville napalo je Emira Spahića nakon ispadanja Andalužana iz takmičenja Kupa kralja.

Nakon utakmice između Seville i Valnecije koju su Andalužani dobili rezultatom 2:1, koji nije bio dovoljan za prolazak dalje, navijači Seville su sa tribina uzvikivali "Igrači plaćenici".

Trener Marcelino stao je u odbranu svojih igrača te rekao kako nakon ove pobjede oni to ne zaslužuju.

No, nezadovoljstvo navijača nije završilo na tribinama. U jednom baru u blizini stadiona Seville, Spahića su napali nezadovoljni navijači. Sa kapitenom naše reprezentacije bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je smirivao situaciju.

Međutim, u naguravanju, navijači su oborili Rakitića na zemlju. U izjavi za portal Index.hr, i sam Rakitić je potvrdio da je došlo do incidenta.

"Istina je da smo imali probleme s navijačima, ali brzo smo to uspjeli riješiti. Nije istina da su me istukli, ma bile su to obične pijandure", kazao je Rakitić.

"Više me boli što smo ispali iz Kupa kralja, nego što su nam navijači zviždali i nazivali nas plaćenicima. Znam da to nismo zaslužili, jer smo odigrali fenomenalnu utakmicu i zaslužili smo prolaz. Posebno mi je žao jer smo nakon ispadanja iz Europe htjeli pritisnuti baš u Kupu. No, to je nogomet", dodao je Rakitić.

Na kraju su Spahić i Rakitić otišli do obližnjeg hotela gdje su im bili parkirani automobili. U klubu su upoznati o situaciji i u narednim danima će preduzeti korake kako bi otkrili šta se ustvari desilo.