Nogomet
0

Navijači Schalkea poručili: "Magath odlazi!"

Totalsport
Felix Magath (Foto: AP)
Felix Magath (Foto: AP)
Težak subotnji poraz Schalkea u gostima kod Kaiserslauterna (5-0) bio je konačni okidač navijačima kluba iz Gelsenkirchena da okrenu leđa treneru Felixu Magathu.

Nakon što je hrvatski napadač Srđan Lakić zabio za vodstvo 3-0, navijači Schalkea su simbolično okrenuli leđa terenu, pokazujući na taj način da više ne mogu gledati igru svojih miljenika. A nakon petog pogotka Kaiserslauterna s dijela tribine na kojem su bili gostujući navijači zaorilo se: "Magath odlazi!".

I cinični Bild je uzeo na zub ekipu iz Gelsenkirchena, nazvavši je Schalke 05 umjesto Schalke 04. Izvukao je njemački dnevnik i podatak da je Schalke posljednji put poražen s pet golova razlike prije 18 godina kada je Bayer bio bolji sa 6-1. Uz to, Magathova ekipa nakon 14 kola Bundeslige ima već sedam poraza, jednako koliko je skupila u cijeloj prošloj sezoni u njemačkom prvenstvu.

Situaciju Schalkeu u nedjelju dodatno može pogoršati i Köln koji bi pobjedom protiv Wolfsburga gurnuo aktelnog doprvaka u zonu ispadanja. A uoči sezone su svi u Gelsenkirchenu najavljivali borbu za naslov.