Nogomet
1.7k

Navijači Sarajeva oštetili dio sjeverne tribine, ceh plaća klub

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svi navijači ne dolaze na stadione samo da bi gledali utakmicu, neki od njih imaju i druge motive. Tome smo svjedočili na 108. sarajevskom derbiju u kojem su se sastali Željezničar i Sarajevo na Grbavici. Bilo je 1:1, a igralo se 1. kolo BHT Premijer lige. No, igra u ovakvim utakmicama nažalost i ne bude u prvom planu.

Sarajevski derbiji tokom posljednjih godina nerijetko budu okončani bez golova. Ali, nikada ne budu okončani bez pirotehnike. Dakle, nikada bez kratkog prekida. Ili malo dužeg prekida.

Grbavica se u ovoj kalendarskoj godini spremala za ispunjavanje uslova za domaćinstvo evropskih utakmica, stadion je "šminkan", ali jedno je uređivati evropski stadion, a drugo čekati na evropski mentalitet.

Baklje nikada nismo brojali, to nije baš lagan posao. Minute koliko traje prekid jesmo i večeras smo brojali skoro do 20.

Ko je više štete načinio teško je prosuditi, a i mala je razlika. Jasno, nije se moglo očekivati da stolice "izvaljuju" navijači Željezničara, pa su to činili navijači Sarajeva, a ranije je dogovoreno da će štetu platiti FK Sarajevo.

I da ne zaboravimo. Trener Sarajeva Almir Hurtić nakon utakmice je naglasio da je prekid više odgovarao Željezničaru, jer je njegov tim u momentima kada je pogodio za izjednačenje izgledao mnogo bolje. Prekid su napravili oni koji su navijali za Sarajevo i, dakle, pomogli su - Željezničaru. Ceh se plaća i bodovima i KM-ovima.