Nogomet
121

Navijači Sarajeva jasno poručili Ješiću šta misle o ostavljanju Benke na klupi

Piše: Edin Isanović
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Leon Benko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo je u subotu naveče teškom mukom savladalo Čelik rezultatom 2:1 u okviru 20. kola nogometne Premijer lige BiH.

Pobjednosni pogodak postigao je Haris Harba u sudijskoj nadoknadi. Bordo tim je igrao loše, a sredina terena praktično nije ni postojala. Tokom cijelog meča domaći igrači su preskakali igru, nabijajući loptu na suparničku polovinu tražili su priliku za pogodak.

S druge strane, gosti iz Zenice postavili su se hrabro i odigrali kvalitetan meč, bez obzira na sve poteškoće koje imaju u i oko kluba.

Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka, ali i bez izrazitih prilika. U nastavku je strateg domaćih u igru ubacio Leona Benku. Iako su gosti poveli, napadač Bordo tima brzo je poravnao. Osim toga, hrvatski nogometaš pravio je dosta problema odbrani Čelika.

Šta navijači Sarajeva misle o konstantnom forsiranju Brazilca Cesara prije Leona Benke najbolje su pokazali sinoć na najvećem bh. stadionu. Nakon pogotka zapadna, istočna i sjeverna tribina koševskog stadiona skandirala je ime Leona Benke. Također, nakon završetka meča navijači su nastavili pjevati Benki, čime su jasno dali do znanja startegu tima sa Koševa šta misle o njegovim potezima.

Inače, Brazilac Cesar stigao je na polusezoni u bordo svlačionicu iz Mijanmara. Premda je najavljen kao veliko pojačanje u pripremnim mečevima, ali u dvije utakmice nastavka BHT Premijer lige, nije pokazao gotovo ništa.

Već u prijateljskim okršajima, prije početka proljetnog dijela sezone, bilo je uočljivo kako će Brazilac kojeg je Ješić trenirao ranije, imati prednost u napadu ispred nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca. Tako je bilo i u prve dvije prvenstvene utakmice Premijer lige.

Ipak, razlika u kvalitetu između ova dva napadača je ogromna, a to su prepoznali i navijači pa su dali podršku zapostavljenom Benki u okršaju sa Čelikom.