Nogomet
43

Navijači Sarajeva iz Berna poklonili dres trećem najboljem strijelcu kluba svih vremena Salihu Šehoviću

Piše: Edin Isanović
Salih Šehović Šeha je zvanično treći najbolji strijelac FK Sarajevo svih vremena. Ovaj rođeni Trebinjac za tim sa Koševa igrao je od 1954. do 1965. godine. U tom periodu postigao je 185 golova. Šehović trenutno živi u švicarskom Bernu, a u petak je od navijača Bordo tima iz ovoga grada dobio zanimljiv poklon. Dres sa brojem 80 koji simbolizira broj godina.

Inače, Šehović je svoju uspješnu nogometnu karijeru počeo graditi u Leotaru, nastavio u Sarajevu, Dinamu iz Zagreba, Vaduzu, ST. Gallenu, Servetteu i na kraju završio u Bernu.

Na najvećem bh. stadionu nastupao je u zlatnoj generaciji sa Asimom Ferhatovićem Hasetom kojem je bio i vjenčani kum, Ibrom Biogradlićem, Kemalom Džemidžićem, Franjom Lovrićem i ostalim velikanima kluba.

Prilikom posjete navijača Sarajeva obradovao se poklonu te naglasio kako će vrlo rado obući najdraži dres. Naglasio je kako živi penzionerski i često igra šaha. Kroz svoj životni vijek stekao je titulu počasnog građanina grada Berna.

Fanovima koševskog tima istakao je kako se najviše raduje odlascima u glavni grad BiH i partijama šaha sa velikim prijateljem Vahidinom Musemićem.

Starije pristalice Sarajeva Šehovića pamte po legendarnom golu sa preko 40 metara najboljem golmanu svih vremena Lavu Jašinu koji je branio za tadašnnji SSSR.