Nezadovoljni remijem
0

Navijači Sarajeva demolirali stadion, povrijeđeno 40 ljudi

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nakon što su fudbaleri Sarajeva u okviru 24. kola Premijer lige BiH remizirali na Koševu s ekipom Širokog Brijega, nezadovoljni navijači Sarajeva utrčali su na teren i demolirali sve što su mogli na stadionu.

Utakmici je prisustvovalo 7.000-8.000 navijača. Željeli su pobjedu nad Širokim posvetiti poginulom navijaču Sarajeva Vedranu Puljiću koji je stradao u neredima u prije utakmice na Pecari kad su Široki i Sarajevo igrali u prvom dijelu prvenstva, 4. oktobra 2009.

Naviječi Sarajeva su uništili klupe za rezervne igrače, reklame, te svečanu ložu gdje su bili članovi uprave. Sukobili su se sa zaštitarima, a nakon toga i sa pripadnicima polciije iza sjeverne tribine stadiona.

Specijalci su reagovali nakon čega se situacija smirila. Igrači obje ekipe i službene osobe na vrijeme su napustili teren. U sukobima je, međutim, kako smo saznali, povrijeđeno nekoliko zaštitara...

Kako nam je nešto prije 22 sata potvrđeno u KCUS-u, u bolnicu je s utakmice dovezeno oko 40 povrijeđenih, među kojima su bili i zaštitari i navijači.

"Radi se o povredama lica, glave, ekstremiteta... Sve skupa ružno izgleda, s puno krvi, mada se ne radi o posebno teškim povredama", rekla nam je glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Sarajevo je otvorilo utakmicu dosta dobro, krenuvši agresivno od prve minute. Već do 15. minute stvorili su 2-3 izgledne šanse, no istakao se golman gostiju Bandović. U 23. minuti Sarajevo dolazi u vodstvo. Nakon udarca iz ugla najbolje se snašao Ihtijarević i poentirao za 1-0. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Ipak, gosti u nastavku uspijevaju poravnati rezultat preko Wagnera u 50. minuti. Tim golom postavljen je konačan rezultat, budući da Sarajevo, koje je od 75. minute igralo bez isključenog Dude, nije uspjelo do kraja doći do prednosti. Treba naglasiti da su Škoro i Handžić propustili izgledne šanse u 90. minuti i sudijskoj nadoknadi. Igrači na terenu ponašali su se krajnje korektno.