Skandal u Berlinu
0

VIDEO / Navijači sa šipkama upali na nogometni teren

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kraj utakmice 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva u Berlinu između domaće Herthe i Nürnberga obilježio je navijački incident huligana Herthe.

Naime, Hertha je utakmicu izgubila 2-1 golom Angelosa Charisteasa u prvoj minuti sudačke nadoknade uprkos činjenici da je do posljednjih pola sata imala vodstvo 1-0, a takav epilog izazvao je bijes domaćih navijača.

Tako je nekoliko minuta nakon posljednjeg sučevog zvižduka skupina od 100-ak navijača Herthe uletjela na travnjak Olimpijskog stadiona u Berlinu naoružana željeznim šipkama i svoj su bijes iskalili na na klupama za rezervne igrače.

U tim su trenucima igrači i štabovi domaće i gostujuće ekipe zaklon potražili u svlačionici, a policija je spriječila da navijači pođu za njima. Snage javnog reda i mira potom su uspjele otjerati navijače natrag na tribine i smiriti situaciju.

Hertha je posljednjeplasirana ekipe prvenstvene tabele još od sredine septembra prošle godine, a nakon 26 kola ima tek 15 bodova. Nürnberg je s tri osvojena boda pobjegao iz zone ispadanja i sada je 15. s 24 boda.