Nogomet
80

Navijači s čitavog Balkana bili zajedno u Minhenu: Arsenal je ljubav iznad svega

Anadolija
Da se navijači iz cijele bivše SFR Jugoslavije mogu i danas zajedno družiti očit primjer je utakmica Lige evropskih prvaka odigrana u srijedu između Bayerna i Arsenala (1:1) u Minhenu

Navijačke grupe Arsenala iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije na Alianz Areni su, bez najmanjeg incidenta, zajednički bodrile voljeni klub, te na taj način pobijedile sve podijele i sukobe na trusnom balkanskom tlu u protekle više od dvije decenije.   

"Išao sam u privatnom aranžmanu na utakmicu. Nisam bio sa navijačkim grupama Arsenala sa Balkana, ali sam ih vidio i to me izuzetno obradovalo. Atmosfera na stadionu bila je perfektna, toplo smo primljeni u Minhenu", istakao je za Sarajlija Arif Isović (26), vatreni fan Arsenal iz BiH.

Ovaj magistar elektrotehnike kaže da je grad bio pun Engleza, ali i navijača Arsenala iz svih dijelova svijeta. Na stadionu i ulicama Minhena nije bilo problema niti sa suparnicima, simpatizerima Bayerna.

"Družili smo se sa Bayernovim navijačima. To je primjer koji bi trebali slijediti svi navijači i na ovim našim prostorima. Sukobi nikome ne donose dobro", kazao je Isović, posebno pohvalivši druženje navijača Arsenala sa Balkana:     

"Arsenal je ljubav iznad svega! To nije klub, to nije fudbal, to je familija, tako da nikoga ne treba da čudi što se na istoj tribini okupljaju ljudi, doslovce, iz cijelog svijeta, pa tako i naše regije. Odlična je stvar što se druže mladi ljudi iz država Balkana. Upravo to je Arsenal,  klub koji ruši sve barijere."