Nogomet
19

Navijači Rome bijesni na igrače: Plaćenici, promijenite posao!

Piše: D. B.
Nakon večerašnjeg poraza od Fiorentine na Olimpicu rezultatom 0:3 i ispadanja iz Evropske lige, navijači Rome su bukvalno pobijesnili. Zbog prijetnji igračima su pojačane mjere sigurnosti, a stadion su nadlijetali i helikopteri.

Nogometaši Rome su već od ranije na udaru kritika svojih navijača zbog loših igara u posljednje vrijeme, a nezadovoljstvo je kulminiralo večerašnjim porazom od Fiorentine i ispadanjem iz Evropske lige.

Navijači su prijetili igračima Rome, zbog čega su pooštrene mjere osiguranja na stadionu, posebno kada su navijači masovno sišli na dno tribine veoma blizu samog travnjaka. Na tribine su se vratili čak i oni koji su ranije napustili stadion prije završetka utakmice. Nekoliko navijača je uspjelo ući u teren, gdje ih je dočekala policija.

U međuvremenu je i nogometaš Rome Radja Nainggolan vodio raspravu s navijačima na tribinama pravdajući svoj tim drugom pozicijom na tabeli u Seriji A.

Prema informacijama talijanskim medija, neki igrači su odbili vožnju klupskim autobusom te su sa stadiona veoma brzo otišli privatnim automobilima.