Anketa Marce
0

Navijači Reala žele Riberyja, Silvu i Fabregasa

Totalsport
Španski sportski dnevnik Marca pokrenuo je anketu za navijače nogometaša Reala s pitanjem koja bi pojačanja voljeli vidjeti na stadionu Santiago Berbabeu za sljedeću sezonu.

Najviše glasova (74,5 posto čitatelja) dobio je Bayernov francuski reprezentativac Franck Ribery, koji još od oktobra prošle godine ne igra zbog povrede. Iza njega, na popisu želja je španski krilni napadač David Silva iz Valencije, za kojeg se izjasnilo 66,9 posto čitatelja. Njegov saigrač u španskoj reprezentaciji, Arsenalov kapetan Cesc Fabregas dobio je neznatno manji broj glasova, odnosno 66,6 posto.

Stoper Manchester Uniteda Nemanja Vidić (13,9 posto), njegov klupski saigrač i napadač engleske reprezentacije Wayne Rooney (13,95 posto) i Chelseajev srpski stoper Branislav Ivanović (7,55 posto) nisu baš previše popularni kod Realovih navijača, ako je kriterij ova anketa.

Većina čitatelja zadovoljna je trenutnom postavom tima koju vodi čileanski trener Manuel Pellegrini. Smatraju da timu treba pridodati još dva vezna igrača i jednog krilnog napadača.

Isto tako, 52 posto čitatelja smatra da je Valencijin napadač David Villa već propustio svoju priliku za dolazak u ''kraljevski klub'', te da uprava Reala ne bi trebala ulagati napore u pokušaju da ga dovede sljedećeg ljeta.