New York Red Bulls
0

Navijači "poludjeli" za Henryjem, dolazi i Marquez

Totalsport
Thierry Henry (Foto: AP)
Thierry Henry (Foto: AP)
New York Red Bullsi u velikom su naletu, nakon potpisivanja francuskog nogometaša Thierryja Henryja (32), uskoro bi njihove redove mogao pojačati još jedno ugledno ime, riječ je o meksičkom braniču Rafi Marquezu (31).

Španski dnevnik Sport piše da je Marquez na izlaznim vratima iz Barcelone uprkos još dvogodišnjem važećem ugovoru.

Realizacija transfera navodno je samo pitanje dana, što je praktično potvrdio i sam meksički reprezentativac:

"Želim napustiti Barcelonu na pravi način. Nadam se da ću uskoro riješiti pitanje svoje budućnosti, bilo u MLS ligi, bilo van nje. Želim nastaviti svoju karijeru u SAD-u, Meksiku ili gdje god mi se ukaže dobra prilika", rekao je Marquez, koji je u Barcelonu stigao 2003. godine iz Monaca.

Dok je transfer Marqueza pred realizacijom, u njujorškom klubu zadovoljno trljaju ruke zbog transfera Thierryja Henryja. Naime, otkako je prošle srijede i službeno objavljeno da je Henry potpisao za Red Bullse, prodaja godišnjih ulaznica dvostruko se povećala.

"Telefoni u klubu stalno zvone. Više smo nego udvostručili prodaju godišnjih ulaznica", rekao je direktor njujuroškog kluba Erik Stover, ne iznoseći tačne brojke.

Očekuje se da će Henry u dresu nove ekipe debitovati već u četvrtak kada bi New York Red Bullsi trebali odmjeriti snage s Tottenhamom.