Nogomet
117

Navijači očekuju pobjedu, najviše povjerenja imaju u kapitena Džeku

Piše: D. B.
Mukica Bešić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Uoči večerašnje prve utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koju reprezentacija BiH igra protiv Irske na Bilinom Polju u Zenici, navijači Zmajeva su optimistični i očekuju pobjedu, a nakon revanša i plasman na Euro.

"Sa svojim društvom redovno pratim nastupe naše reprezentacije, a tako će biti i večeras. Očekujem pobjedu naše reprezentacije rezultatom 2:1, a golove će dati Džeko i Pjanić. Uvjerena sam da idemo na Euro", izjavila je Mukica Bešić iz Zenice.

Dženana Ašćerić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Dženana Ašćerić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Njena kolegica Dženana Ašćerić očekuje ubjedljiviju pobjedu Zmajeva.

"Bit će 3:0 za nas, a strijelci bi mogli biti Džeko, Medunjanin i Ibišević. Oni će nas odvesti na Evropsko prvenstvo", kazala je.

Meris Kesić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Meris Kesić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Osim navijača iz BiH, našu reprezentaciju će bodriti navijači iz dijaspore. Među njima su Meris Kesić i Safet Velić iz Švicarske, koji su vjerni navijači naše reprezentacije.

"Već dugo dolazim na svaku utakmicu reprezentacije BiH, bez obzira gdje igra. Malo je teško uskladiti obaveze, ali se na kraju sve stigne. Večeras očekujem pobjedu rezultatom 2:0, a golove bi mogli dati Džeko i Pjanić. U revanšu se nadam rezultatu 0:0 i plasmanu na Euro. Ako Bog da, ići ću i na te utakmice, blizu je", rekao nam je Meris.

Safet Velić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Safet Velić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Njegov prijatelj Safet vjeruje da naš golman Asmir Begović neće primiti gol, a da će naši napadači postići tri pogotka.

"Uvjeren sam da ćemo večeras uvjerljivo slaviti rezultatom 3:0. Džeko je u dobroj formi, mogao bi postići dva gola, a na listu strijelaca se može upisati i Višća. Asmir Begović neće primiti gol, odličan je golman, a imamo i čvrstu odbranu. Definitivno idemo na Euro", dodao je Velić.

Djevojčica Indira (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Djevojčica Indira (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Zmajeve će tokom večerašnje utakmice bodriti i najmlađi, među kojima je i djevojčica Indira. Najmlađi su i najoptimističniji.

"Pobijedit ćemo 4:0, a golove će dati Džeko i Ibišević. Jedva čekam utakmicu, sigurno će biti puno navijača", kazala nam je Indira.

Utakmica BiH - Irska počinje u 20:45 sati.