Odanost bez granica
0

Navijači Napolija na aukciji otkupljuju Maradoninu naušnicu

Totalsport
Udruženje navijača talijanskoga nogometnog kluba Napolija planira skupiti veću količinu novca da bi na aukciji sljedeće sedmice otkupili komad zaplijenjenog nakita Diega Maradone.

Zlatnu su naušnicu, kao jedinu vrijednost koju je tog trenutka posjedovao, talijanski poreznici zaplijenili selektoru argentinskih nogometaša dok je prošlog septembra boravio u talijanskim Alpama na psihofizičkoj kuri. Prema nekim procjenama, iz vremena igranja za napuljski klub talijanskim je poreznim organima Argentinac utajio porez čija današnja vrijednost, uvećana za penale i kamate, premašuje 36 miliona eura.

Sljedeće sedmice naušnica će biti na raspolaganju zainteresiranim kupcima na aukciji skupa s drugom zaplijenjenom robom. Njezina početna cijena bit će 4.000 eura.

"Haj'mo skupiti kolekciju Maradoninih uspomena", poručili su vođe navijača preko internetske stranice Tifosidelnapoli.it.

Za južnotalijanski je klub Maradona igrao od 1986. do 1991. godine. Doveo je dotad bezlični klub do naslova prvaka 1987. i 1990. godine, te do osvojanja Kupa UEFA-e 1990.