Aerodrom u Rimu
0

Navijači Lazija vrijeđali trenera i igrače

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši i trener Lazija Davide Ballardini izloženi su psovkama i vrijeđanju nezadovoljnih navijača kluba po povratku u Rim nakon posljednjeg poraza u Evropskoj ligi na gostovanju kod Red Bull Salzburga.

Red Bull je slavio u 5. kolu grupe G s 2-1 i tako izbacio Lazio iz takmičenja, te ujedno produljio agoniju rimskog kluba koji je bez pobjede u osam uzastopnih utakmica u svim takmičenjima (od 22. oktobra).

Nogometni portal Calciomercato.com tako piše da se nekih tridesetak navijača Lazija okupilo na rimskom aerodromu gdje su protestvovali protiv loših igara ekipe, pritom posebno vrijeđajući trenera Ballardinija i direktora Iglija Tarea.

Napadač Lazija Tommaso Rocchi pokušao je smanjiti tenzije razgovorom s protestantima, izvinio im se zbog slabih rezultata, te potom obećao zaokret u igri već u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Rome koji se igra u sklopu 15. kola Serije A.

Nakon 14 odigranih kola Lazio je 15-oplasirana momčad prvenstvene tabele s tek 13 osvojenih bodova, dok je Roma deveta s osam bodova više.