Nogomet
0

Navijači Juventusa ljuti jer je Tevez dobio dres sa brojem 10

Klix.ba
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Navijači torinskog giganta Juventusa su ljuti jer je Tevezu dodijeljen dres sa brojem deset, koji su ranije nosile legende Stare dame, Alessandro del Piero, Roberto Baggio i Michel Platini.

Carlos Tevez je već po dolasku u Juventus postao dio kontroverze, jer su mnogi navijači kluba iz Torina ljuti zbog toga što je dobio dres sa brojem 10, koji su do sada nosile samo legende kluba. Desetku je posljednji nosio Del Piero, a taj dres prošle godine nakon njegovog odlaska u Australiju nije niko nosio. Klub je želio "penzionisati" dres, ali se slavni talijanski napadač usprotivio. Danas su navijači ljuti jer smatraju da Tevez, koji je stigao iz Manchester Cityja, ne zaslužuje nositi legendarni dres.

Tevez je izjavio da razumije osjećaje navijača i odgovornost koju je preuzeo te da mu je pomenuti dres veliki izazov.

"Osjećam veliku odgovornost što ću nositi ovaj broj, a svjestan sam i velike odgovornosti koju imam predstavljajući Juventus i igrajući za ovaj klub. Ovaj broj mi je veliki izazov, jer su ga ranije nosili samo najbolji igrači. Ja sam desetku nosio u Boca Juniorsima, a isti broj je nosio i Maradona. Ne želim zaboraviti Del Piera, koji je također nosio dres sa brojem deset. On je osoba i igrač kojeg mnogo poštujem. To je čovjek koji je simbol poštovanja. Zadovoljstvo mi je i čast nositi dres sa njegovim brojem", izjavio je Tevez.

Dvadesetdevetogodišnji Argentinac je rekao da je odlučio napustiti Manchester City prije nego je otpušten Roberto Mancini, menadžer s kojim je imao veliku svađu 2011. godine.

"Zahvalan sam Manchester Cityju na predivnim godinama koje sam proveo u klubu. Razgovarao sam s novim menadžerom Manuelom Pellegrinijem, kojem sam rekao da želiim otići", kazao je Tevez.

On je obećao da će poštovati trenera Antonija Contea i da će biti odgovoran za svoja djela.

Tevez još uvijek ne može prekinuti sve veze sa Engleskom, jer mora odslužiti kaznu od 250 sati društveno korisnog rada, koju je dobio u aprilu zbog saobraćajnog prekršaja. Rok za odrađivanje kazne je april sljedeće godine. Osim toga, on će se fokusirati na igre Juventusa, a cilj je osvojiti Scudetto i Ligu prvaka.