Spektakl na Giuseppe Meazzi
0

FOTO+VIDEO / Navijači Intera u 6 sati ujutro dočekali evropske prvake

Totalsport
Foto: Reuters
Novi evropski prvaci, nogometaši Intera, u 5 su sati ujutro sletjeli na milanski aerodrom Malpensa. Iz kokpita se zavijorila crno-plava zastava, a kapiten Javier Zanetti je iznio pehar iz aviona.

Igrači su se odmah ukrcali u autobus koji ih je provezao ulicama Milana na kojima ih je pozdravljalo 100.000 navijača. No, najimpresivnija slika je bila ona na stadionu Giuseppe Meazza na koji su evropski prvaci stigli u šest sati ujutro.

Oko 50.000 upornih navijača, koji su satima čekali svoje miljenike, zagrmilo je u trenutku kad je legendarni Zanetti izašao na teren, a za njime i svi ostali osvajači trostruke krune.

Nedostajao je, međutim, kreator velike Interove sezone - briljantni portugalski stručnjak Jose Mourinho. Iz navijačkih se grla orilo "Forza Inter, Forza Mourinho", no trenera nije bilo da im odgovori.

Gazzetta dello Sport piše da je ostao u Madridu. Znači li to da je njegov prelazak za Real pred realizacijom, pokazat će sljedeći dani, a možda i sati.

"Odluku još čekamo, ali izgleda da nam odlazi genijalan čovjek i genijalan trener. Tu odluku moramo prepustiti samo njemu i poštivati je maksimalno. Uz to, treba mu odati ogromno priznanje na svemu što je napravio u klubu ", rekla je živuća legenda milanskog Intera, 36-godišnji Javier Zanetti, koji od daleke 1995. godine igra u Interu i ove je sezone dočekao uvjerljivo najuspješniju sezonu u svojoj karijeri.