Nastavlja karijeru u Galatasarayu
67

Navijači i mediji blokirali Sneijdera na istanbulskom aerodromu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Holandski nogometaš Wesley Sneijder doputovao je danas u Istanbul. Sneijder, bivši nogometaš milanskog Intera, nastavit će karijeru u turskom Galatasarayu.

Holandski nogometaš doputovao je iz Milana na aerodrom Ataturk u Istanbulu privatnim avionom u pratnji izvršnog direktora kluba Galatasaray Lutfija Aribogana, savjetnika predsjednika Galatasaraya Sinana Kalpakcioglua, supruge Yolanthe Cabau, brata i oca.

Sendijera je na aerodromu dočekao veliki broj navijača, te predstavnika domaćih i stranih medija. Oni su blokirali minibus, pa je slavni nogometaš neko vrijeme bio prinuđen ostati u tom vozilu. Ubrzo se pojavio u dresu žuto-crvenih.

Sneijder će u Galatasarayu nositi dres s brojem 14. Zbog velikog interesovanja navijača na aerodrom je dovezen kamion na kojem su se odmah prodavali Snedijerovi dresovi.

Sneijder se danas upoznao sa tehničkim direktorom Fatihom Terimom, trenerom golmana Taffarelom, zamjenikom predsjednika Alijem Durustom i upravnikom Abdurrahimom Albayrakom. Fatih Terim razgovarao je neko vrijeme sa Sneijderom.