Nogomet
47

Navijači i igrači Real Madrida spektakularno proslavili 11. titulu prvaka Evrope

Piše: D. B.
Osvajač ovogodišnje Lige prvaka Real Madrid proslavio je svoju 11. titulu u historiji nakon što je subotu navečer na San Siru u Milanu boljim izvođenjem penala pobijedio Atletico Madrid.

Nogometaši Reala su veliki uspjeh slavili vožnjom autobusom ulicama Madrida nakon što su se vratili iz Milana u nedjelju. Odmah nakon povratka su krenuli na vožnju autobusom ponosno pokazujući prestižni pehar.

Vožnja ulicama glavnog grada Španije je trajala nekoliko sati, ekipa se potom odmorila, a onda ponovo autobusom krenula na vožnju ulicama i uputila se na proslavu u gradsku vijećnicu.

Posljednji dio proslave održan je na prepunom i sjajno uređenom stadionu Reala Santiago Bernabeu. Proslava je počela u mraku, a na ekranima su se pojavile fotografije 11 trofeja evropskog prvaka koje je osvojio Real u svojoj historiji.

Uslijedila je prezentacija ekipe, počevši od trenera Zinedinea Zidanea, preko tehničkog tima, pa do igrača. Trofej je bio u rukama kapitena Sergija Ramosa.

Nakon podizanja trofeja priređen je vatromet, a u pozadini se čula pjesma "We Are The Champions". Potom je Placido Domingo otpjevao novu himnu posvećenu 11. tituli evropskog prvaka.

Nogometaši su se obratili velikom broju navijača i zahvalili se za podršku, a potom su napravili počasni krug. Igračima su se pridružila njihova djeca na terenu.

Slavlje je okončano zajedničkom fotografijom.