Al Fayed bijesan
0

Navijači Fulhama protiv statue Michaela Jacksona

FENA
Vlasnik Fulhama Mohamed Al Fayed rekao je navijačima svog kluba da "idu dođavola" ili da "idu u Chelsea" ako im se ne sviđa statua Michaela Jacksona, koja je danas otkrivena na stadionu ovog engleskog nogometnog kluba "Craven Cottage".

Fayed je bio blizak prijatelj sa pop-pjevačem, koji je samo jednom, 1999. godine, bio na utakmici Fulhama.

Oktrivanje spomenika izazvalo je neke negativne komentare, pošto je podignut pored obilježja klupskom velikanu Johnnyju Haynesu. Fayed je ljutito reagovao na kritike.

"Ovo je bizarno. Ako neki glupi navijači ne razumiju ili ne cijene ovakav poklon, onda nek se nose dođavola. Ne želim da takvi budu navijači. Ako ne razumiju i ne vjeruju u stvari koje ja verujem, neka idu u Chelsea ili bilo gdje drugde", preneli su engleski elektronski mediji Fayedove reči.

Statua je prvo trebalo da bude postavljena u luksuznoj prodavnici Herrods, ali je Fayed u međuvremenu prodao. Jackson je za života bio kontroverzna ličnost, a umro je 2009. godine.

" Ljudi će stajati u redu i dolaziće iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva da vide statuu i svi bi trebalo da budu ponosni na to", rekao je Fayed.

Statua je otkrivena prije početka današnje prvenstvene utakmice sa Blackpoolom.