"Nije veći od kluba"
1

Navijači Flamenga otvorenim pismom izvrijeđali Ronaldinha

Totalsport
Navijači brazilskog nogometnog kluba Flamenga u otvorenom pismu prozivaju najveću klupsku zvijezdu Ronaldinha zbog neprofesionalnog ponašanja i manjka respekta prema dresu kojeg nosi.

Ispadanje iz Copa Libertadores u četvrtak, čini se, prelilo je čašu strpljenja većini navijača Flamenga, a oni okupljeni u frakciju pod nazivom Raca Rubro-Negra objavili su otvoreno pismo u kojem su pobrojali sve grijehe Ronaldinha, ali i njegovih saigrača.

"Niko nije važniji od Flamenga. Niti jedan igrač nije veći od kluba, a to se posebno odnosi na onog kojeg se smatra najvećom zvijezdom u ekipi, Ronaldinha", stoji na početku pisma u kojem se oštro osuđuje stil života nekada najboljeg nogometaša svijeta.

"Ronaldinhov način života pokazuje potpuni nedostatak poštovanja prema instituciji koju predstavlja. Mnogi navijači odriču se i hrane kako bi si priuštili ulaznicu i kako bi uživo vidjeli Flamengo. Mnogi putuju u prekrcanim vozilima javnog prijevoza u gluho doba noći kako bi zauzvrat gledali sramotne predstave nogometnih milionera koji nemaju nikakvog respekta prema bojama Flamenga. Ovim pismom ne želimo ulaziti u klupsku politiku dovođenja igrača, ali totalno smo razočarani dovođenjem Ronaldinha", igrača koji ne poštuje niti klub niti svoje saigrače na odgovarajući način.

Mi želimo igrače koji razumiju vrijednost dresa kojeg nose i nećemo tolerirati one koji ne znaju što je profesionalizam. Želimo nogometaše predane ekipe, a ne pojedince koji igranje za ovaj klub ne shvaćaju ozbiljno. Bez obzira na sve ostat ćemo uz naš klub koliko god nas boli trenutno stanje u ekipi – stoji u otvorenom pismu.

Prema informacijama iz brazilskih medija Ronaldinho je propustio 10 treninga s timom ove sezone, a prošlog petka autobus s igračima jajima su gađali upravo navijači Flamenga nezadovoljni onim što na terenu prikazuju njihovi ljubimci.