Alen Avdić, FK Sarajevo
0

"Navijači Čelika su dali krv našim, to se ne smije zaboraviti"

Razgovarao: Edin Isanović
Alen Avdić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Alen Avdić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Navijači Sarajeva izuzetno cijene zalaganja napadača bordo tima Alena Avdića. Udarna je igla tima sa Koševa. Naročito je opasan u zračnim dvobojima.

Pred nastavak sezone Premijer lige BiH naglašava kako je ekipa spremna za sve izazove.

"Dobro smo radili prvi dio priprema u glavnom gradu BiH, a i vremenske prilike bile su povoljne. Potom smo otputovali u Tursku. U Antaliji smo, također, imali vrhunske uslove za rad. Od smještaja, terena i samog suđenja na terenu. Igrali smo prijateljske utakmice sa klubovima iz Bugarske, Rusije i Švicarske. Iako su neki bili i kvalitetniji od nas, dobro smo se nosili sa njima.To je putokaz kako bi Sarajevo trebalo igrati. Svojoj formi dao bih dobru ocjenu, mada znam da to može još bolje. No, to će doći kroz utakmice", podvlači Avdić za Sarajevo-x.com.

Kaže da bordo tim sa dosta optimizma ulazi u nastavak sezone.

"Sada se vraćamo u našu realnost - Premijer ligu BiH. Najveća prednost našeg tima je što nije došlo do rasipanja igračkog kadra. Iako je otišao sjajni Džakmić, nedostatak ćemo pokušati nadomjestiti sjajnim Beloševićem i Obućom."

Ipak, naglasio je kako dolazak Edina Pehlića na Koševo zaslužuje rečenicu više.

"Edin je na treningu ostavio jak utisak na mene. Mogu slobodno reći da smo dobili izvanredno pojačanje. Momak je posljednjih pet godina proveo u Litvaniji. Igrao je u Evropskoj ligi protiv Liverpoola. Posebno me fascinirala njegova mirnoća. Na treningu je poentirao tako vješto, majstorski. Bit će jedan od najvažnijih igrača u gradnji napada. Osnovno je da izborimo plasman na međunarodnu scenu, a ako se ukaže prilika za nešto više - sigurno ćemo je iskoristiti", izjavio je Avdić.

Prije nego što je prokomentarisao gostovanje na Bilinom polju, želio se zahvaliti navijačima Čelika.

"Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim pristalicama zeničkog tima koji su darivali krv za navijače Sarajeva povrijeđene u saobraćajnoj nesreći pred našu utakmicu sa Zvijezdom u Gradačcu. Veliko hvala u ime svih igrača iz bordo svlačionice. Što se tiče same utakmice, očekujem fer i sportsku borbu na terenu, kvalitetno suđenje i puno Bilino polje. Ako Čelik bude bolji i pobijedi, ja ću prvi čestitati, a isto očekujem i od naših sportskih prijatelja u 'crveno-crnom' dresu. Niko nam ne može uskratiti ambicije. Dobro smo radili i zaslužujemo pravo na optimizam. U svakom slučaju bit će zanimljivo i nadam se odličnom nogometu", završio je naš sagovornik.