Nogomet
1

Navijači Arsenala pozivaju upravu kluba da zaustavi pregovore s Wengerom

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Arsene Wenger (Foto: Arhiv/AFP)
Razočarani navijači londonskog nogometnog kluba Arsenala uputili su pismo upravi kluba u kojem traže da se menadžeru Arseneu Wengeru ne nudi najavljeno produženje saradnje.

Wengerov (63) ugovor s Arsenalom istječe na kraju ove sezone, u koju su "Topnici" krenuli domaćim porazom 1-3 od Aston Ville minule subote. Wenger, koji već 17 godina "stoluje" na Emiratesu, nije donio klubu nijedan trofej već punih osam sezona i to je glavni razlog velikog nezadovoljstva Arsenalovih navijača.

"Proteklih je sedmica izvršni predsjednik kluba Ivan Gazidis najavio klupske namjere da se ponudi novi ugovor Arseneu Wengeru. AST (Arsenal Supporters Trust) smatra da je takvo što neprimjereno", stoji između ostalog u pismu najvjernije grupe od 800-tinjak navijača, koji su također vlasnici dijela klupskih dionica.

Arsenal je u dosadašnjem prijelaznom roku doveo jedino mladog Francuza Yayu Sanoga, iako još od početka otvaranja tržišta igrača Wenger na sva usta najavljuje veliku potrošnju, jer novaca ima. Dosada su Arsenalu promaknula pojačanja poput Gonazala Higuaina, Luiza Gustava, te vjerojatno Luisa Suareza.