Nogomet
0

Navijač ubijen u sukobu nakon meča Olympiakos-Panathanaikos

FENA
Fudbalski navijač je fatalno izboden nožem i umro je a drugi je ranjen u blizini Atine nakon utakmice između dva najveća grčka kluba. U medijskim izvještajima se navodi da su dvojica navijača Olympiakosa slavila pobjedu od 4-0 u kup takmičenju nad lokalnim suparničkim klubom Panathinaikosom, prenosi BBC.

Policija je saopćila da su se oni svađali s grupom mladih u jednom kafeu i da su izbodeni nožem tokom tuče van kafea. U medijskim izvještajima se navodi da je suparništvo dvije grupe navijača dovelo do svađe, ali policija nije mogla potvrditi motiv.

Tri osobe su uhapšene i trebale bi se pojaviti pred sudom u četvrtak.

Policija je kasnije javila da je čovjek koji je preminuo imao dvogodišnju zabranu prisustvovanja nogometnim mečevima izdanu u 2005. To je posljednji u nizu nasilnih incidenata u kojima su učestvovali grčki navijači.

U martu 2007. navijač Panthanaikosa poginuo je tokom sukoba između navijača dva tima prije ženskog odbojkaškog meča. To je dovelo do suspenzije svih profesionlnih sportskih takmičenja u Grčkoj na dvije sedmice.

Pet dana ranije, pirotehnička sredstva su bacana tokom međunarodne utakmice protiv Turske, što je dovelo do odluke vladajućeg evropskog nogometnog tijela UEFA-e da Grčka odigra naredne dvije utakmice izvan Atine.