Nogomet
33

Navijač Liverpoola tokom drame na Anfieldu dobio sina i dao mu ime Dejan

Anadolija
Dejan Lovren (Foto: EPA)
Dejan Lovren (Foto: EPA)
Nakon što je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren sinoć postigao pobjedonosni pogodak za Liverpool u utakmici protiv Dortmunda, vatreni navijač "crvenih", koji je u toku utakmice dobio sina, odlučio mu je dati ime Dejan.

Liverpool je sinoć na Anfieldu napravio spektakularan preokret u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Evropa lige. Nakon prve utakmice na Westfallenu koja je okončana rezultatom 1:1, Liverpool je sinoć zaostatak od 1:3 uspio preokrenuti na rezultat 4:3.

Heroj utakmice bio je hrvatski internacionalac Dejan Lovren, koji je u sudijskoj nadoknadi postigao četvrti pogodak za Liverpool i obradovao navijače. No, spektakularna atmosfera nije bila samo na stadionu Anfield. Jedan od vatrenih navijača Liverpoola po imenu Michael, koji je iščekivao porod svoje supruge, bio je primoran da utakmicu gleda u bolnici, piše Telegraph.

Dok je gledao dramu na Anfieldu, porod njegove supruge bio je u toku i dobio je sina. Pogotkom Dejana Lovrena u sudijskoj nadoknadi, Michael se telefonom uključio uživo u program radio BBC-a, te saopštio da je sinu dao ime Dejan.

Radio BBC na Twitter profilu je kasnije objavio: "Upravo nas je zvao jedan navijač Liverpoola i rekao: Svom sinu ću dati ime Dejan".