Nogomet
7

Navijač koji je zagrlio Ronalda odležao dva dana u zatvoru

Totalsport
Navijač koji je u noći sa 7. na 8. august utrčao na teren prilikom odigravanja finalne utakmice Champions Cupa između Real Madrida i Chelseaja u Miamiju postao je "zvijezda" floridskog zatvora.

Ronald Gjoka, ili kako voli da ga se naziva Ronnie, utrčao je na teren pretkraj utakmice, te se uspio probiti do ponajboljeg nogometaša današnjice – Cristiana Ronalda. Kleknuo je ispred njega, te mu nakon toga u uho šapnuo da ga prati od njegovih početaka, a potom ga čvrsto zagrlio. Zvijezda Real Madrida reagirala je na najbolji mogući način i uzvratila zagrljajem što je u konačnici i nagnalo Gjoku da putem YouTubea objasni svoj potez:

"To je bila jedinstvena prilika da upoznam Ronalda. Prilika je bila sada i nikad više. Nisam se dvoumio, bila je to instiktivna reakcija", rekao je Ronnie, koji je zbog svog poteza završio u zatvoru na dva dana.

"U zatvoru smo imali odmor i igrali smo nogomet u dvorištu. Dečki su mi rekli da je u zatvoru bivši profesionalni nogometaš, na šta sam im ja odgovorio da me nogomet i doveo kod njih. Upitali su me kako, a kad sam im objasnio nisu mi vjerovali. Kasnije smo tog dana gledali televiziju, na kojoj su pokazivali snimku mog poteza. Svi su mi zatvorenici nakon toga davali ruku, čestitali i nazivali me zvijezdom", ispričao je navijač.

Gjoka je u 13 minuta dugom intervjuu otkrio da prati Ronalda od "najranijih dana", odnosno njegovog dolaska u Manchester United.