Nogomet
119

Nastupio i Pogba: Dva gola Ibrahimovića za pobjedu Uniteda nad Southamptonom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Manchester United je u 2. kolu Premiershipa na Old Traffordu rezultatom 2:0 slavio protiv Southamptona, a junak meča bio je Zlatan Ibrahimović.

Rooney je u ovom meču upisao 600. ligaški nastup u Premiershipu, ali svjetla pozornice pokupio je Zlatan Ibrahimović koji je u prvoj zvaničnoj utakmici u dresu Uniteda na Old Traffordu, popularnom Teatru snova, postigao dva gola.

Navijači Uniteda su osokoljeni dolaskom Josea Mourinha na klupu te Zlatana Ibrahimovića, Henrikha Mkhitaryana, Erica Baillyja i povratnika za rekordan iznos od 105 miliona eura Paula Pogbe, koji je večeras nastupio od prve minute, sa velikim očekivanjima ušli u sezonu. Nakon tri zvanične utakmice obilježene sa titulom Community Shielda i šest bodova u Premiershipu, poklonici Manchester Uniteda nemaju samo velika očekivanja, nego i široke osmijehe na licima.

Ibrahimović je postigao svoja nova dva gola i sada u tri nastupa za United ima četiri postignuta gola. Prvi je postigao glavom u 36. minuti na asistenciju Rooneyja, a drugi u 52. minuti iz penala koji je izborio Shaw.

Fenomenalni Ibra sada ima 30 postignutih golova na posljednjih 20 ligaških utakmica na domaćem terenu ukoliko računamo i nastupe za Paris Saint-Germain.

United je pokazao superiornost nad Southamptonom, a jasno se vidi da je tu i dalje mnogo prostora za napredak u timu Josea Mourinha.

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Fellaini, Pogba, Mata (Mkhitaryan 76'), Rooney (Smalling 89'), Martial (Herrera 82'), Ibrahimović.

Southampton: Forster; Cedric, Fonte, Van Dijk, Targett; Davis (Austin 67'), Romeu (Clasie 12'), Tadić, Hojberg; Redmond, Long (Rodriguez 84').

Rezultati 2. kola Premiershipa:

Manchester United - Southampton 2:0 Stoke - Manchester City (subota, 13:30 sati) Burnley - Liverpool (subota, 16:00 sati) Swansea - Hull (subota, 16:00 sati) Tottenham - Crystal Palace (subota, 16:00 sati)

Watford - Chelsea (subota, 16:00 sati) WBA - Everton (subota, 16:00 sati) Leicester City - Arsenal (subota, 18:30 sati) Sunderland - Middlesbrough (nedjelja, 14:30 sati) West Ham - Bournemouth (nedjelja, 17:00 sati)