Nogomet
11

Nastavlja se loša forma Galacticosa u gostima: Remi Reala i Malage, Ronaldo promašio penal

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je upisao treći remi u posljednje četiri gostujuće utakmice u Primeri nakon što je u 25. kolu remizirao sa Malagom (1:1) na La Rosaledi.

Nije izgledalo da će Madriđani kiksati kada je u 33. minuti iz sumnjive situacije Ronaldo pogodio nakon centaršuta Kroosa iz slobodnog udarca. Tri minute kasnije Portugalac je imao priliku da riješi meč, ali je njegov udarac iz penala odbranio Kameni i tako postao treći golman koji je Ronaldu branio penale u Primeri. Prethodno su to činili Diego Alves (dva puta) i Gorka Iraizoz.

Kako je vrijeme odmicalo, vidjelo se da Real još uvijek nema pravu formu kada igra u gostima što se pokazalo tačnim u 66. minuti kada Albentosa pogađa za 1:1.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao i Real je upisao treći remi na posljednja četiri gostovanja u Primeri, a gleda li se forma u posljednjih pet mečeva u gostima, Galacticosi imaju samo jednu pobjedu, tri remija i jedan poraz.

Od dolaska Zinedina Zidanea na mjesto trenera, Real je u tri gostujuće tekme u ligi postigao četiri gola, a igrao je protiv Betisa, Granade i Malage.

Ranije su remi upisali Rayo i Sevilla koji su svoj okršaj okončali rezultatom 2:2. Manucho (43.) i Miku (62.) su pogađali za domaći tim koji je gubio sa 2:0 nakon što su N'Zonzi (10.) i Iborra (20.) doveli goste u vodstvo.

Tabela: