Edin Džeko za Sport1
0

"Naravno da mi nedostaje Misimović"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko u nedjelju je protiv Freiburga u šestom kolu Bundeslige stoti put nastupio za svoj klub u njemačkom nogometnom prvenstvu. Krasan je to jubilej za napadača Wolfsburga.

Sve je utakmice u Bundesligi 24-godišnji centarfor iz Bosne i Hercegovine odradio za klub s Volkswagen Arene. Još važnije, u tih je stotinu nastupa Džeko zabio 61 gol, što ga čini osmim po redu najuspješnijim strijelcem svih vremena u Bundesligi kad je u pitanju prvih stotinu nastupa.

U velikom intervjuu koji je dao za Sport1 Džeko je ocijenio igru svoje ekipe u posljednja tri kola, u kojima je sastav Stevea McClarena zaradio devet bodova unutar samo sedam dana.

"Kad pobjeđujute, vaša igra ne može biti loša", rekao je prošlosezonski najbolji bundesligaški strijelac dodavši:

"Istina, protiv HSV-a u pretprošlom kolu nismo imali terensku nadmoć. Imali su je Hamburžani. Ipak, jako smo se dobro postavili na terenu i dočekali našu priliku. U posljednjim je dvama dvobojima također naša obrana dokazala da je daleko bolja od renomea koji je prati. Freiburgu smo, konkretno, dopustili vrlo malo prigoda.

Džeko je naglasio da mu je drago što su on i Grafite na nivou iz šampionske sezone Wolfsburga.

"Grafite nam je u posljednjim utakmicama pokazao koliko je važan igrač za nas. Opet, igrali smo mi sasvim dobro i prije sa mnom kao jedinom špicom. Kod Bayerna smo izgubili primivši gol u zadnjoj minuti, a Mainz smo svakako morali dobiti s obzirom na 3-0 vodstvo. U Dortmundu pak ni za koga nije sramota izgubiti. Lakše je svakako igrati u ekipi koja ima funkcionalnu odbrambenu igru. Onda se lakše opustiti i u napadu", rekao je Džeko.

Naš reprezentativac je rekao da saradnja sa Diegom još uvijek nije optimalna i da ne igraju dovoljno dugo da bi se razumjeli savršeno.

"Siguran sam da će sa svakom sljedećom utakmicom biti sve bolja. Diego je uvijek spreman za prijem lopte, uvijek je u kretanju, a također i opasan po gol. Osim toga, vrlo je opasan pri izvođenju prekida. S njim je naša igra svakako dobila na kvaliteti", rekao je Edin.

Džeko je ponovio da mu nedostaje kolega iz reprezentacije Zvjezdan Misimović, koji je prešao u redove Galatasaraya.

"S njim sam bio savršeno usklađen. Odigravali smo lopte praktično naslijepo, u klubu i u reprezentaciji. Postali smo također veliki prijatelji. I privatno smo jako dobro razvili naš odnos", rekao je "zmaj".