Harry Redknapp
0

"Naravno da bih volio preuzeti Englesku"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer londonskog Tottenhama, Harry Redknapp, bio je kandidat za preuzimanje klupe engleske nogometne reprezentacije prije tri godine. Na isto mjesto guraju ga mediji koji na "giljotinu" usmjeravaju Fabija Capella.

Talijan nije ispunio misiju na klupi Engleza na ovom Svjetskom prvenstvu. Poraz 4-1 u osmini finala, i to od mrske Njemačke, teško je oprostiv u zemlji koja je izmislila nogomet, pa ne čudi što se traže Capellovi nasljednici.

Jedan od njih je i trener Tottenhama Harry Redknapp, koji je sam uputio apel Engleskom nogometnom savezu da zadrži Capella do isteka ugovora 2012. godine.

Ipak, kaže:

"Englez sam, a ko ne bi volio voditi Englesku. Takav sunarodnjak ne postoji, bilo da je riječ o meni, Royu Hodgsonu (Fulham) ili Samu Allardyceu (Blackburn). Riječ je o domovini, a takav se posao ne odbija."

"Možete li zamisliti da Englez vodi Talijane? To se ne događa. U Njemačkoj je ista stvar, imaju domaćeg selektora. A, nas su vodila dvojica strana, Capello i Erikkson."

"Kada Capello napokon ode, za četiri godine ili kad već, pa nije da nemamo mladog stručnjaka ili nekog domaćeg. Moramo na klupi Engleske imati Engleza. Ne govorim o selektoru Škotu ili Ircu, već Englezu. To je zemlja iz koje smo, to je naša zemlja."

"Moramo takvoga stvoriti, a budimo i iskreni. Taj ne može polučiti gore rezultate od ovih koje su ostvarili Capello ili Eriksson. Treba i naglasiti da su igrači podbacili. Ništa na Svjetskom prvenstvu nije štimalo. Mislili smo da je ovo naša velika šansa, najveća od 1966. kada smo osvojili Mundijal. Ostalo je ogromno razočarenje."

"Protiv SAD-a smo bili prosječni, protiv Alžira odvratno loši. Protiv Slovenije smo izgledali bolje, ali kako su samo oni bili jadni. Bili bi sretni i da izbore ostanak u Championshipu (druga engleska liga, op.a.)."