Pep Guardiola
0

"Napravili smo korak bliže ka naslovu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener Barceloninih nogometaša Pep Guardiola izrazio je zadovoljstvo igrom i rezultatom u 33. kolu Primere u kojem je katalonski sastav s 2-0 na Camp Nou savladao Osasunu.

Time je Barcelona zadržala osam bodova prednosti u odnosu na Real Madrid i ujedno se vratila na pobjednički kolosijek nakon poraza (1-0) upravo od "kraljevskog kluba" u finalu Kupa kralja.

"Znali smo da Madrid neće ponovo kiksasti i mislim da smo ovom pobjedom napravili veliki korak ka naslovu. Sada nam trebaju dvije pobjede i remi u pet kola da bismo bili prvaci. Igrači su reagirali dobro, kako sam i očekivao. Tražili smo pobjedu i ostvarili je ", rekao je Guardiola.

Sada Barceloni slijede nova dva teška okršaja protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Prvi je na rasporedu već u srijedu na Santiago Bernabeuu.

"Ne možemo dočekati to polufinale. Prihvatamo Realovu ulogu favorita jer su posljednjih sedmica igrali jako dobro. Kažem da je Real favorit jer svi drugi tako govore. Mi prihvaćamo izazov i želimo to promijeniti."