Nogomet
0

Napoli zove Maradonu na klupu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vrhunac profesionalne nogometne karijere Diego Maradona imao je u Napoliju kojeg je odveo do dva naslova u Seriji A, kao i na tron Kupa UEFA-e.

Aktuelni selektor argentinske reprezentacije mogao bi na istom mjestu i trenerski procvasti, ako je vjerovati natpisima talijanskih i argentinskih medija koji tvrde da mu klub iz Serije A nudi profesionalni angažman na klupi.

Nastavak je to priče koja kazuje da će Maradona napustiti selektorsku poziciju među "gaučosima", što u Argentinskom nogometnom savezu ne žele ni zamisliti, a ni prihvatiti.

Poznata je Maradonina izjava prema kojoj "sanja da jednog dana vodi Napoli", baš kao što odzvanja i ona nakon ispadanja sa SP-a (u četvrtfinalu Njemačka slavila 4-0) "to je to, moje je vrijeme prošlo" na koju su očito spremno reagirali u talijanskom prvoligašu.

U igračkim je danima od 1984. do 1991. Maradona s Napolijem osvojio dva "scudetta", Kup UEFA-e, Talijanski kup i Superkup. Klub ga je, tvrdi argentinska TV-stanica "Torneos y Competencias", već kontaktirao.

Inače, aktuelni trener Napolija Walter Mazzarri tek je nedavno produžio ugovor s Napolijem kojeg je u prošloj sezoni doveo do šestog mjesta na tabeli Serije A.