Nogomet
0

Napoli i Juventus neumoljivi, kiks Milana

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Nastavlja se velika utrka Napolija i Juventusa na vrhu tabele Serie A. Oba tima su u 24. kolu upisala nove pobjede. Napolitanci su kod kuće minimalnim rezultatom 1:0 savladali Carpi, a Juventus je rezultatom 2:0 bio bolji od Frosinonea u gostima.

Stara dama je upisala čak 14. uzastopnu pobjedu u italijanskom prvenstvu. Čekalo se samo kada će Frosinone kapitulirati na svom stadionu Matusa gdje je Juventus u prvom poluvremenu uputio četiri udarca u okvir gola i imao posjed lopte 67 posto, ali nije uspijevao savladati Lealija.

Gol odluke postigao je Cuadrado u 73. minuti nakon rezantnog centaršuta Alexa Sandra. Cuadrado je mogao doći do još jednog pogotka, ali je lošim udarcem u 84. minuti propustio odličnu priliku. Konačnih 2:0 postavio je Dybala u 91. minuti meča.

Sličan scenarij gledali su i navijači Napolija na svom Sao Paolu gdje su ugostili Carpi. Domaći tim je vladao terenom i stvarao šanse, ali mreže su mirovale.

Očekivano, u drugom poluvremenu ukazao se junak Napulja Gonzalo Higuain koji je iz penala postigao pobjednički pogodak u 69. minuti i iskoristio igrača više na terenu pošto su gosti od 56. minute igrali bez isključenog Bianca. Higuainu je to bio 24 gol u ovoj sezoni Serie A.

Domaći navijači su u ovom meču pokazali maske sa likom štopera Napolija Koulibalyja koji je u prethodnom kolu u meču protiv Lazija bio žrtva rasističkih ispada navijača rimskog kluba.

Milan je, nakon dvije odlične pobjede protiv Intera u derbiju (3:0) i Palerma (2:0), na svom San Siru upisao remi protiv Udinesea (1:1) koji je u meč ušao s pet utakmica bez pobjede. Sada ima šest takvih mečeva.

Armero je doveo goste u vodstvo u 17. minuti, a Milan je izjednačio u 48. minuti preko Nianga i do kraja meča nije uspio iskoristiti dominaciju na terenu i mnogo veći broj udaraca prema golu (22-9).

Sassuolo je na svom terenu remizirao sa Palermom (2:2). Vasquez je u 30. minuti doveo goste u vodstvo, a u finišu prvog poluvremena Defrel vraća stvari na početak. Preokret domaćem timu donio je Missiorli u 50. minuti, a konačnih 2:2 postavlja Đurđević u 53. minuti. Do kraja meča gosti ostaju sa igračem manje nakon što u 75. minuti Lazaar dobija drugi žuti karton.

Chievo je u gostima autogolom Peresa (34') i golom Birse iz penala (71') savladao Torino koji je poveo preko Benassija u 19. minuti.

Tabela:

Foto: EPA
Foto: EPA