Chris Kirkland
1

VIDEO / Napadnuti golman traži oštru kaznu za huligana koji ga je nokautirao

Totalsport
Chris Kirkland
Chris Kirkland
"Osjećao sam se kao da me neko opalio bejzbolskom palicom. S tribina su me gledale žena i kći", izjavio je golman emgleskog drugoligaša Sheffield Wednesdaya Chris Kirkland.

Stradao je 31-godišnji golman posljednjeplasirane ekipe Championshipa u 77. minuti, nakon što je primio izjednačujući gol (za 1-1) u jorkširskom derbiju protiv gostujućeg Leeds Uniteda. U teren je utrčao navijač gostujuće ekipe i iznenada, objema šakama, kukavički udario nespremnog golmana u glavu.

"Bio sam deprimiran zbog pogotka koji sam primio. Odjednom je pred mene iskočio momak. Kroz glavu mi je prošlo da će me verbalno uvrijediti. Podigao je ruke i udario me u glavu. Kao da je to učinio bejzbolskom palicom", ispričao je za The Sun Kirkland.

"Ležao sam na podu i razmišljao o onome što mi se dogodilo. Moja supruga i kćer bile su na toj utakmici i vidjele napad. Ne kažem ovo zbog sebe, ali nadam se da će nadležne institucije nešto poduzeti na vrijeme, dok se nešto zaista tragično ne dogodi na stadionu, bilo igraču, bilo navijaču", kazao je ovaj golman te dodao:

"Tužni su ovo trenuci za nogomet. Očito ga okružuju ljudi koji izazivaju nevolje. Ovaj je tip sigurno došao na utakmicu samo zato da bi me napao. Uopće se tu ne radi o nogometu, to je ono što užasava."

"Svi želimo cijele porodice na stadionima, ali pitanje je je li to moguće. Preopasno je, previše se toga događa, jednostavno je preriskantno. Želim da insitucije poduzmu nešto kako bi zaštitile i navijače i igrače od nerazumnih pojedinaca", zaključio je Kirkland.