'Sam je htio pucati u zadnjoj seriji'
238

Nani: Ronaldo je lagao, htio je pokupiti svu slavu

Totalsport
Odavno je poznato da se dva najbolja portugalska nogometaša, Cristiano Ronaldo i Nani, nikada nisu posebno dobro slagali na travnjaku, niti izvan njega.

Sukob taština je prečesto bio dovoljno jak, a pojačao se i nakon portugalskog ispadanja u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva, u kojem je Španija nakon 0-0 pobijedila s 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nani je u trećoj seriji pogodio, a Cristiano Ronaldo nije dočekao svoj red jer je čekao pucati u petoj seriji. No, neposredno prije toga je Cesc Fabregas zabio za 4-2 čime je priča završila. Od Portugalaca su penale promašili Moutinho (odbranio mu Casillas) i Alves, koji je pogodio prečku.

Cristiano Ronaldo je nakon svega izjavio da je selektor Paulo Bento odlučio kako će on pucati u petoj, mogućoj posljednjoj seriji, no Nani je rekao drugačije:

"Ja sam prihvatio odluku selektora kakva god ona bila. No, Ronaldo je odlučio sam pucati u zadnjoj seriji. To nije bila odluka selektora. Mislio je da će njegov penal odlučivati. Htio je pokupiti slavu u toj pobjedi. Žao mi je, jer nismo trebali izgubiti", rekao je Nani, a onda smirenije izjavio:

"Bili smo u najmanju ruku ravnopravni svjetskom i europskom prvaku, ako ne i bolji. Ovo je zalog za budućnost, ali šteta ovakvog ispadanja."