Špekulacije
0

Nani izostao sa SP-a zbog dopinga, ne zbog povrede?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Neprovjerene informacije o pozitivnom dopinškom nalazu portugalskog reprezentativca Nanija u subotu su navečer prisilile na reakciju i čelnike Portugalskog nogometnog saveza.

Veznjak Manchester Uniteda je neposredno prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ispao s popisa reprezentativaca, a kao razlog je navedena povreda ključne kosti.

No, News of the World navodi kako su se pojavile glasine da je pravi razlog Nanijeva izostanka pad na doping-testu. Takve su špekulacije dovele i do ekspresnog demantija koji je iznio dopredsjednik Portugalskog nogometnog saveza Amandio de Carvalho.

"Ništa ne pokušavamo sakriti. Nani je doista povrijeđen. Na treningu je doživio težak pad i zaradio povredu. Za operaciju nema potrebe, jedino mu treba vrijeme za oporavak. Ukoliko želi, može ostati s nama tokom cijelog SP-a", naglasio je De Carvalho, a javio se i šef Portugalske antidopinške komisije Luis Horta:

"Glasine koje se šire o Naniju su bez temelja. Testiranja urina i krvi su provedena nasumično i koliko znam, sve je prošlo dobro."