Nogomet
17

Nakon vijesti o smrti Tita Vilanove: Ovo je tužan dan za svijet nogometa

Totalsport
Zastava na pola koplja (Foto: AFP)
Zastava na pola koplja (Foto: AFP)
Sa svih strana svijeta slijevaju se izrazi sućuti porodici Tita Vilanove, bivšeg trenera nogometaša Barcelone, koji je preminuo u petak u dobi od 45 godina.

Vilanova se više od dvije godine borio s tumorom parotidne žlijezde zbog čega je u julu prošle godine i napustio klupu Barcelone. Stanje mu se naglo pogoršalo u četvrtak, a nije mu pomogla ni hitna operacija.

Čim je porodica objavila vijest o Vilanovinoj smrti, počele su stizati reakcije i poruke podrške. Putem društvenih mreža su izraze sućuti izrazili brojni klubovi, igrači i nogometni djelatnici, i oni koji su sarađivali s Vilanovom i oni koji nisu imali tu priliku, ali poštuju rad trenera koji je lani donio Barceloni 22. naslov španskog prvaka.

Foto: AFP
Foto: AFP

Lionel Messi je poručio: "Tito je osoba koju će biti teško zaboraviti. Uvijek ćemo ga se sjećati. Šaljem svoju ljubav njegovoj porodici".

Victor Valdes je kazao: "Tito Vilanova, jedan od najboljih trenera koje sam imao u karijeri. Hvala ti na svemu što si napravio. Jak zagrljaj njegovoj porodici, dajem im svoju ljubav i podršku".

Cesc Fabregas: "Tito, hvala ti na svemu što si dao nogometu i Barçi. Bit ćemo ti vječno zahvalni".

Andres Iniesta: "Nemam riječi. Bio si i bit ćeš primjer. Ponosan sam što sam bio dio tvoga života. Nikad te neću zaboraviti. Šaljem snagu tvojoj porodici. Počivaj u miru, šefe".

Iker Casillas: "Iznimno tužan dan za svijet nogometa. Počivaj u miru, Tito Vilanova. Svima si bio primjer snage i hrabrosti".

Diego Costa: "Hvala ti na svakom trenutku, na svakoj minuti, na svakoj sekundi koju si nam dao učeći nas o nogometu".